Datum/Tijd
Date(s) - 08/03/2020
13:00 - 17:00

Locatie
Grote Kerk Beverwijk

Categorieën


Vier het boek!
Van auteur en illustrator tot de vertaler, en van uitgever tot boekwinkel. Maar boven al vier de lezer!

Op zondag 8 maart vindt er in de Grote Kerk in Beverwijk ‘Vier het boek’ plaats. Tussen 13 en 17 uur zijn er diverse activiteiten waaronder een signeersessie van Peter den Hollander (uit Voorburg) en optredens van verschillende dichters. Ronald van Dalfsen zal over zijn aankomende vertaling van het boek ‘Ghost Rider’ van de onlangs overleden drummer Neil Peart, van de Canadese rock sensatie Rush, vertellen, en hij zal de kaft van het vertaalde boek onthullen. Pascal van IJzendoorn komt vertellen geven over zijn autisme en het boek dat hij daarover schreef. ‘Uitgeverij In de Rieten Stoel’ en ‘uitgeverij IJmond,’ u zult zien dat uitgevers goed benaderbaar en helemaal niet eng zijn. Uiteraard zijn er boeken te koop. Petra Meijnen geeft twee workshops, ‘Tekenen naar een gedicht of liedtekst,’ zowel om 13:05 uur als om 14:05 uur en om 15:30 uur geeft zij een workshop ‘In de spotlight durven staan’. Bij voldoende interesse zal Peter den Hollander ook een workshop ‘uitgeven in eigen beheer’ geven. Aanmelden voor de workshops kan ter plekke. Entree is gratis, maar we vragen een vrijwillige donatie voor de Grote Kerk.

 

Facebook evenement

 

Programma:

13:30 uur: Lezing van Ronald van Dalfsen over zijn Ghost Rider (Neil Peart) vertaling.

14:00 uur: Voordrachten van de dichters, B©b van Leeuwen, Dorothé Rodenburg-Glorie en Jeroen Bakker.

14:30 uur: Lezing van Pascal van IJzendoorn over zijn autisme en zijn boek ‘Help, ik ben een autist! Ik was het al voordat ik het wist.’

15:10 uur: Singer-songwriter Petra Meijnen treedt op.

15:30 uur: Open podium.

16:00 uur: Peter den Hollander is schrijver en uitgever en leest voor uit eigen werk.

16:45 uur: Open podium.

 

 

B©b van Leeuwen is dorpsdichter van Castricum en heeft verschillende dichtbundels op zijn naam staan.

Dorothé Rodenburg-Glorie is een dichter en is o.a. gepubliceerd op de website van stichting Kunst en Cultuur Beverwijk en doet mee aan verschillende dichtgelegenheden.

Petra Meijnen is de oprichter van Voice of Life en is singer/songwriter, dichter, #verhalenverteller en #creatieveling. Haar liedjes, zowel in het Engels als in het Nederlands, gaan over de natuur, het leven in al zijn facetten en zijn verhalen in liedvorm.

Ronald van Dalfsen werkt in het dagelijks leven in een winkel maar werkt bijzonder hard aan de vertaling van Ghost Rider, een #autobiografisch boek van Neil Peart over een motortocht die hij maakt om zijn rouw te verwerken na het verlies van enkele dierbaren.

Pascal van IJzendoorn is bestuurder bij de NVA, de Nederlandse Vereniging voor #Autisme. Hij schreef het boek ‘Help, ik ben een #autist! Ik was het al voordat ik het wist.’

Peter Den Hollander, docent Nederlands, schrijft al boeken sinds de jaren 80, en heeft zijn eigen coöperatieve uitgeverij ‘In de Rieten Stoel’.

Jeroen Bakker is uitgever, dichter, -schrijver, en vertaler. Hij vertaalde o.a. De Kronieken van Oz, en debuteerde als dichter met het boek ‘Verloren uurtjes’ in 2012.

Expositie Nanneke Bastiaan