Op haar vijftiende besloot Wouters geen kinderen te nemen maar te gaan reizen en zich op drie terreinen te ontwikkelen: artistiek, sociaal en spiritueel. Ze heeft dat doel naar eigenzeggen bereikt en kijkt terug op een heel bevredigend en vervullend leven, soms met verrassende wendingen.

Wouters studeerde diverse creatieve vakken aan de Academie Artibus te Utrecht en gaf later diverse cursussen en lessen in creatieve velden, waaronder pottenbakken, weven, kaarsen, emailleren, hoeden maken en bloemschikken, les bij o.a. haar eigen ‘De Olifant’. Ook gaf ze historische modelezingen.

Joyce Wouters studeerde ook diverse natuurgeneeskundige en homeopatische vakken aan de Academie voor Natuurgeneeskunde te Bloemendaal. In haar praktijk werkte ze onder anderen als yogadocent, therapeute met homeopathie, massage, voeding, astrologie en later als Boeddistisch psychotherapeute. Verder gaf ze les als LOI docent Natuurgeneeskunde en Shiatsu.

Aan de Logos Academie voor Spirituele Geneeskunde was ze onder anderen docent Filosofie, Natuurgeneeskunde en Communicatietechnieken.

Als kunstenaar exposeerde Joyce Wouters met keramiek, wandkleden gebatikte kleding. Daarnaast publiceerde Wouters diverse boeken en artikelen.

Meer informatie over Joyce Wouter op www.joycewouters.nl