Marjo van der Hoeff schreef en illustreerde het prachtige, inspirerende en beetje spannende boekje ‘Het avontuur van prinses Laranda’.

In het Noord-Hollandse Bakkum aan de duinen en de zee ben ik geboren in 1960.

Ons gezin telden vijf kinderen waarvan ik de jongste telg.

Te midden van verschillende levensovertuigingen en geloven in de buurt, hebben deze zeker invloed gehad op mijn levensvisie en geloof.

Na mijn schooltijd, heb ik een paar jaar in de verzorgende beroepen gewerkt.

Om mijn horizon te verbreden heb ik een half jaar in het buitenland gewerkt.

Daarna streek ik weer neer op de moedergrond en begon met het volgen van cursussen als filosofie, oude taal, dans en zo meer.

Toen brak het moederschap aan, met de bijbehorende hulp en activiteiten aan de kinderopvang en basisschool. Met toewijding en plezier heb ik hieraan mee gewerkt.

Ten tijde van deze periode, werkte ik en volgde tevens schilderscursus en nog steeds filosofiecursus.

Taal, schrijven en dichten gingen steeds meer belangrijk worden in mijn leven. Een aantal jaar heb ik een schrijfcoach gehad in Amsterdam. Een zeer bekwaam en bekend copywriter.

En zo kwam ik opeens als correspondent bij de plaatselijke krant te werken. Foto’s maken en teksten schrijven. In die tijd, bracht ik ook enkele gedichtenbundels uit en deed mee aan vele gedichten voordracht middagen en avonden. Eylders in Amsterdam is hier een voorbeeld van.

Tussendoor nog een maand in Cuba geweest. Waar de zon door de armoede en eenvoud van leven heen bleef schijnen. Dit bracht veel ontzag en toverde veel creativiteit en inspiratie.

Een aantal jaar geleden heb ik nog een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella gemaakt. Bijzondere tocht te voet in de natuur alom. De natuur is een enorme rust en verstillende partij voor mij. Het verfrist en maakt schoon, zodat de pen weer de weg weet op het papier.

Door mijn hele levenswandel heen heb ik een grote interesse voor spiritualiteit ontwikkeld. Het bezighoudend met belangrijke levensvragen en zelfonderzoek, bracht en brengt mij nog steeds tot verdiepende en verrassende inzichten.

De jaren rolde verder, en plots werd ik in vier jaar tijd oma van drie kleinkinderen.

En het zijn ook deze kleinkinderen die mij inspireerde tot het schrijven van het kinderverhaal.

‘Het avontuur van Laranda.’ In het omaschap gaat er voor mij een andere wereld open. Doch is tevens ook vertrouwd en vernieuwend.

Het kinderverhaal is op Antroposofische schoei geleest, daar ik de Antroposofie een warm hart toedraag.

De natuurlijke ontwikkeling van het kind in alle opzichten boeit mij zeer.

De aandacht die het antroposofisch onderwijs aan de natuurlessen geeft is zeer waardevol en vanzelfsprekend. Vooral nu het steeds meer een sterk belicht onderwerp is voor de gehele mensheid op moeder aarde.

Dit was in notendop mijn levenswandel en visie tot nu toe.

                                                                           Marjo v.d Hoeff 12-’20