Website: www.kunstiskijken.nl

Luisterboeken

Nanneke is getrouwd en heeft drie, inmiddels volwassen, kinderen. Ze heeft een eigen, creatief, bedrijfje (Kunst is kijken) waarmee ze workshops aan onder andere kinderen op scholen en in haar eigen atelier geeft.

Als kind tekende Nanneke al graag en verhaaltjes schrijven en verzinnen hoorde er altijd al gewoon bij. Vroeger vertelde haar moeder haar al verhaaltjes.

Op de middelbare school vond ze het vak Nederlands echt super en een opstel schrijven was een feestje. Tenminste als het een fantasieverhaal mocht zijn.

Toen haar eigen kinderen nog klein waren verzon ze zelf veel verhaaltjes en bedacht al eens, dat ze er een boekje van moest maken.

Zo’n 15 á 20 jaar terug besloot Nanneke het roer om te gooien en begon aan een opleiding tekenen en schilderen. Vanuit die passie het ‘Kunst is kijken’ ontstaan.

Om haar creatieve lessen kracht bij te zetten verzon en schreef Nanneke soms verhaaltjes. De kinderen vinden dit over het algemeen superleuk en zeker de jongsten uit groep 1 en 2 kun je met zo’n verhaal echt mee krijgen.

Het verhaal over Hoe Stekie aan zijn naam kwam is ook begonnen als zo’n verhaaltje welke hoorde bij een creatieve workshop. Nanneke begon er tekeningen bij te maken, dat zij bijzonder leuk vond om te doen, en uiteindelijk zeiden mensen in haar omgeving dat het moest gaan uitgeven. Het prentenboek is al sinds jaar en dag populair binnen het gezin, dat ‘Stekie’ een prentenboek zou worden lag dus eigenlijk al min of meer voor de hand.

De publicatie van het boekje was zo inspirerend dat Nanneke al heeft aangekondigd dat zij meer verhaaltjes gaat schrijven met een creatieve opdracht die gaan over de emoties waar kinderen mee te maken hebben. Met de publicatie van Hoe bange Rik leerde om niet bang te zijn lost ze die belofte in.

De personages in het verhaal van Hoe Stekie aan zijn naam kwam komen vermoedelijk onbewust uit haar eigen leven, pas toen het boekje zo goed als af was realiseerde ze zich dat een driftige kleuter en een heel rustige schoonvader model stonden voor Stekie en meneer Haas.