NEIL PEART (1952-2020) was internationaal bestseller-auteur en meer dan veertig jaar lang de tekstschrijver en drummer van de legendarische band Rush.

Rush is in 2013 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en geldt als de succesvolste band in de geschiedenis van de Canadese rockmuziek. Voor hun prestaties in de muziek ontvingen Peart en zijn kameraden van Rush de Orde van Canada, de hoogste civiele onderscheiding van het land.

GHOST RIDER is een krachtige, briljant geschreven, intense, opwindende en uiteindelijk triomferende biografie van een begenadigd schrijver en muzikant die als een gebroken man op zijn motor probeert te overleven.

In de jaren 80 kwam Neil in contact met schrijver Kevin J. Anderson, samen schreven ze het korte verhaal ‘Drumbeats’ dat in 1994 verscheen in de bundel ‘Shock Rock II’ en dat later ook als standalone boek werd uitgegeven, voorzien van artwork door Steve Otis. Nadien zouden Kevin en Neil nog samen enkele andere boeken schrijven waaronder de ‘Clockwork’-trilogie.

Luister naar de muziek uit het boek:

Rush

The Rushians